Ориенталски гювеч
Необходими Продукти:
- домати - 1 кг.
- чесън - 5 скилидки
- патладжани - 1 голям
- тиквички - 2 бр.
- моркови - 3 бр.
- лук - 2 глави по - големи
- чушки - 3 бр. зелени
- копър
- магданоз
- сол
- мазнина
Настържете доматите. Загрейте малко олио запържете скълцания чесън,
добавете настърганите домати и ги гответе, докато се сгъстят.
В отделен съд изпържете поотделно нарязаните зеленчуци - първо тиквичките, после патладжаните, чушките, морковите и на най-накрая нарязания на полумесеци лук.
Сипете запържените зеленчуци в доматения сос
и добавете още няколко скилидки чесън заедно с нарязаните копър и
магданоз. Прехвърлете в дълбока тавичка (най-добре глинена) и сложете
гювеча да се запече в загряна фурна.
Овкусете ястието със сол на вкус и по желание малко черен пипер. Поднесете гювеча по ориенталски охладен.
В отделен съд изпържете поотделно нарязаните зеленчуци - първо тиквичките, после патладжаните, чушките, морковите и на най-накрая нарязания на полумесеци лук.
Сипете запържените зеленчуци в доматения сос и добавете още няколко скилидки чесън заедно с нарязаните копър и магданоз. Прехвърлете в дълбока тавичка (най-добре глинена) и сложете гювеча да се запече в загряна фурна.
Овкусете ястието със сол на вкус и по желание малко черен пипер. Поднесете гювеча по ориенталски охладен.
Гювечета по ориенталски
Необходими Продукти
- кайма - 400 г смес
- прясно мляко - 100 мл
- масло - 60 г
- яйца - 4 броя
- лук - 8 с.л. скълцан
- магданоз
- черен пипер
- сол
- домати - 2 броя
- яйца - 2 броя
- кашкавал - по желание
Няма коментари:
Публикуване на коментар